Украйна успя да си върне ключовия град Лиман в източната част на страната. След като украинските части бяха обкръжила

...
Украйна успя да си върне ключовия град Лиман в източната част на страната. След като украинските части бяха обкръжила
Коментари Харесай

Украинска победа на фронта: Москва призна, че е изтеглила войските си от Лиман в Донецк

Украйна успя да си върне ключовия град Лиман в източната част на страната. След като украинските части бяха обкръжила няколко хиляди съветски бойци наоколо до града, Москва все отново реши да ги изтегли. Над 5 000 руски военни бяха заобиколени в стратегическия град в Донецка област.   

Украйна със стратегическа победа. 

Москва призна, че е изтеглила войските си от Лиман, основен град в източната част на страната, който се намира в един от четирите украински района, които Русия анексира. Над 5000 съветски военни бяха обкръжени в обитаемото място в Донецка област. Във връзка със основаването на опасност от обграждане, съюзническите войски бяха изтеглени от Лиман към по-благоприятни линии, заяви съветското министерство на защитата. Освен че се оказаха в капан, съветските войски нямаха и достъп до бойно снаражение. Областният шеф на прилежащия район Луганск, съобщи че пред съветските военни в Лиман има три разновидността - да избягат, да умрат дружно или да се предадат на украинците.

Украинските военнодесантни сили влизат в град Лиман, който е значим железопътен възел в Източна Украйна, който бе под контрола на съветските войски, разгласи украинското министерство на защитата,
Русия разигра фарс в Донбас, който желаеха да показват като хипотетичен референдум. Но в този момент там има украинско знаме. Тази седмица в Донбас имаше още украински флагове, а след седмица ще има още повече, даде обещание украинският президент Володимир Зеленски. Украинските сили ще отвоюват от Русия още региони в източната област Донбас.

 
Украинското придвижване ще продължи. Украинското знаме към този момент е в Лиман, Донецка област. Там към момента се водят бойни дейности. Но там няма и диря от какъвто и да е псевдореферендум. Това е разумно за Украйна. А за врага ще има от ден на ден и повече такива " неверни стъпки ". Между другото, там към този момент започнаха да се атакуват един различен - търсят виновници, упрекват някои генерали за неуспехите.
Володимир Зеленски, президент на Украйна

Отвоюването на Лиман е от стратегическо значение за Украйна. Градът беше употребен като логистичен център от Русия и може да даде на украинските войски достъп до повече територии в районите на Донецк и Луганск.

Решението на Москва да изтегли съветските войски от основния украински град Лиман се преглежда като забележителен крах за нейната акция на изток. Това е нов боен удар за съветската войска, която към този момент претърпя няколко военни неуспеха от началото на септември и от започването на контраофанзивата на Киев в Южна и Източна Украйна.

Междувременно генералният шеф на Международната организация за атомна сила Рафаел Гроси заяви, че чака да посети Киев и Москва идната седмица. Посещението е обвързвано с продължаващите старания за основаване на зона за сигурност към Запорожката атомна централа. Гроси разяснява и задържането на шефа на оборудването Игор Мурашов от страна на съветските управляващи, като го дефинира като причина за угриженост. Според съветската страна Мурашов е бил арестуван краткотрайно, с цел да бъде разпитан.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР